לקויות למידה הינן בעיה נוירולוגית הגורמת לקשיים ברכישת מיומנויות למידה בסיסיות. בעבר נוצר בלבול בין לקות למידה לבין הפרעות קשה וריכוז אך כיום קיימת הפרדה ביניהן. תלמיד מוגדר כבעל לקות למידה כאשר יש הבדל בין יכולותיו האינטלקטואליות וכישוריו השכליים לבין הישגיו הלימודיים וכאשר קיים פער משמעותי בין הישגיו הלימודיים לבין מה שמצופה ונדרש מילד בן גילו בריא בגופו ונפשו.
ישנם מספר דרכים להתמודדות עם לקות למידה וחשוב לשלב את הילד, ההורים והצוות החינוכי על מנת שהילד יוכל להתמודד עם הקשיים של לקות הלמידה.
להסביר לילד מהי לקות למידה
כאשר מסבירים לילד מהן לקויות למידה ומבהירים לו ממה הוא סובל יכול הילד להתמודד עם הלקות ולהבין איך להתמודד עם הקשיים ומה יכול לעזור לו. המוטיבציה של הילד לרוב תגבר והוא ישתף פעולה עם הוריו ועם הצוות החינוכי על מנת שיוכל להתמודד עם הלקות ולהצליח כשאר חבריו למסגרת החינוכית בה הוא נמצא.
סדר יום קבוע
אחת הדרכים להתמודדות עם לקות למידה היא הקפדה על סדר יום קבוע והקפדה על הרגלים קבועים כמו ארוחות סדירות עם תזונה נכונה, מנוחה לאחר שעות בית הספר והכנת שיעורי בית, שינה מספיקה והקניית הרגלי חיים בריאים ומסודרים. הכנת לוח זמנים מוגדר, רישום ביומן והכנת דף משימות תעזור לילד לגבש לוח זמנים מוגדר ולתכנן סדר יום בו קובעים מסגרת זמן למשימות בבית ובבית הספר.
סביבה לימודית חיובית
סביבת לימודים בטוחה וחיובית בה הילד יכול לפנות לעזרה מאחד ההורים או מצוות המורים תבטיח כי הילד ירגיש בטוח דיו ליטול סיכונים ולהתמודד עם הצלחות וכישלונות. בבית תעזור נוכחות אחד ההורים בעת הכנת שיעורי הבית מכיוון שהילד ירצה לזכות בשבחים מההורה. חיזוקים חיוביים מצד ההורים והמורים לאחר הצלחת הילד במשימה כלשהי תעזור לו מבחינה רגשית ותחזק אותו להצליח ולנסות גם משימות מורכבות יותר.
לימוד פרטני
לימוד פרטני חשוב מאד עם ילדים בעלי לקויות למידה, כך יכול הילד להתרכז בחומר הנלמד ללא הפרעות או גירויים משאר ילדי הכתה ולהתקדם בחומר הנלמד בקצב המותאם לצרכיו ויכולותיו.